Hard labeur in de keukenfabriek

10/12/08 om 00:00 - Bijgewerkt op 30/03/18 om 14:26

Onze culinaire ploeg beoordeelt wekelijks restaurants : de kwaliteit van de gerechten, de bediening, het kader. Maar wat speelt er zich af achter de deur die de zaal scheidt van de keuken? Onze man draaide een week mee als hulpje in toprestaurant Het Gebaar in Antwerpen.

"Kutzooi ! Dat varken moet weg. Waarom duurt dat zo lang ? Verdomme. En ik wil een pan. Voor die tong. Waarom gebruik jij altijd die beste pannen, Jan ? Maria , zijn die pannen al afgewassen ? Verdomme." Het is dinsdagmiddag 2 september, voor de keukenploeg van Het Gebaar een middag als alle andere. Het restaurant zit, als altijd, propvol. Om de paar minuten meldt de intercom een nieuwe bestelling. Het speenvarken ("met een stamppot van aardappelen, langzaam gegaarde prei en verse zult") voor tafel vier had al in de lift moeten staan. Chef Roger van Damme wil aan de zeebaars beginnen. En dan de paling afwerken. En die clubsandwich moet nog gemaakt worden. Kutzooi !
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 3 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

Knack-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van Knack

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Onze partners