De natuur, genonderzoek en zelfs architectuur leverden inspiratie voor een hele reeks nieuwe antiverouderingscrèmes.

Shiseido Future Solution LX

Voor : de dertigplusser met rimpelvrees.

Belooft : een verbeterde huidconditie en een onmiddellijk zachtere huid die na een maand merkelijk stralender is.

Hoe : De huid heeft een natuurlijk beschermlaagje om zich te weren tegen agressie van buitenaf, zoals zon en vervuiling. Shiseido ontdekte dat een huid waarvan het afweersysteem niet goed werkt, een verhoogd gehalte Serpin B3 bevat, een ongewenste stof dus. Shiseido ontwikkelde ter bestrijding daarvan een speciaal Skingenecell 1P dat de huid beter wapent tegen veroudering en zo droogte en rimpels tegengaat.

Prijskaartje : dagcrème : 255 euro, nachtcrème : 275 euro, reinigingscrème : 61 euro, lotion : 91 euro.

Chanel Précision Ultra Correction Lift

Voor : 45-plussers die verzakking van de huid vrezen.

Belooft : een stevigere huid en strakkere contouren.

Hoe : De labs van Chanel werden op een idee gebracht door de term tensegriteit, die in de architectuur alle druk- en spanningskrachten aanduidt om een gebouw zijn volume, maar ook stabiliteit en stevigheid te geven. De term wordt nu ook in de huid-biologie gebruikt. Want : als de stevigheid van de huid wordt aangepakt door het volume in de cellen te herstellen, worden de contouren van het gezicht beter en heeft verslapping geen kans. Een extract van hars van de elemiboom neemt de productie van collageen VII voor zijn rekening. En zo hervindt de huid van binnenuit zijn tensegriteit.

Prijskaartje : dagcrème BF 15 (fluïde of crème) : 106,78 euro, nachtcrème : 116,94 euro, serum : 122,03 euro.

Sisley Supremÿa Nuit

Voor : de veertigplusser die wat tijd wil kopen én een grote portemonnee heeft.

Belooft : de huid langer jeugdig te houden.

Hoe : Ook Sisley kwam op het spoor van de stamcellen, die erg belangrijk zijn in het huidvernieuwingsproces. Immers, als de stamcellen hun werk goed doen, leveren ze mooie nieuwe cellen op. Omdat de huid ’s nachts zijn herstelwerkzaamheden doet, maakte Sisley een crème die de stamcellen verzorgt en de levensduur van de cellen verlengt. Het Phyto-Complex LC 12 combineert vier actieve botanische ingrediënten in een serumachtige nachtcrème waar u maar een paar druppels van nodig hebt, zodat één verpakking Supremÿa wel vier maanden meegaat.

Prijskaartje : nachtcrème : 485 euro.

Clarins Lotion de Réveil Défroissante multi-intensive

Voor : het vijftigplusgezicht dat ’s morgens moeilijk uit de kreuk komt.

Belooft : een frissere teint, een gladdere en strakkere huid die comfortabeler aanvoelt.

Hoe : Deze ‘goedemorgen-lotion’ is gebaseerd op Japanse schoonheidsrituelen, waarbij het gezicht met vele elkaar opvolgende handelingen uit de plooi komt. Deze lotion doet zijn werk met één handeling. Na het reinigen en voor het aanbrengen van de dagcrème wordt de verfrissende, lichte gel over het gezicht aangebracht. De groene koffie en ginseng geven de huid nieuwe energie, hibiscusbloem pakt de vale teint aan.

Prijskaartje : 30 euro.

Lancaster Retinology

Voor : alle leeftijden en alle huidtypen die rimpels liever kwijt dan rijk zijn.

Belooft : een efficiëntere distributie van retinol.

Hoe : Retinol, een vorm van vitamine A, wordt door veel wetenschappers geprezen als een van de echt werkzame stoffen tegen rimpels. Jammer dat retinol huidirritaties kan opleveren. Door het in een speciaal hulsje richting celkernen te transporteren lukt het Lancaster de celvernieuwende stof geschikt te maken voor ieder huidtype en alle leeftijden. De combinatie van retinol met een vochtverzorgend extract, een antioxidantencomplex en microsteenkristallen voor een mooie glans maakt de producten multifunctioneel.

Prijskaartje : nachtcrème : 128 euro, serum : 128 euro, oogcrème : 72 euro.

Vanaf half september.

La Prairie Anti-Aging Day Duo

Voor : de dertigplusser die wat hulp kan gebruiken.

Belooft : fijne lijntjes te verminderen en te voorkomen.

Hoe : La Prairie maakte twee nieuwe multitaskproducten die zorgen dat fijne lijntjes preventief verholpen worden maar ook verminderen als ze reeds verschenen zijn. Het merk zet onder meer resveratrol in, een antioxidant uit de schil van de blauwe druif, naast peptiden om de collageen VII-aanmaak te verbeteren, zeekraal om de hydratatie van de huid optimaal te maken en een voor La Prairie exclusief Cellular Complex dat het celvernieuwingsproces stimuleert.

Prijskaartje : dagcrème BF 30 en nachtcrème : beide 164 euro.

Lancôme Absolue Cells

Voor : de vijftigplusser die wil investeren in crèmes met de nieuwste technieken.

Belooft : minder rimpels.

Hoe : Uit genonderzoek blijkt dat de stamcellen van de huid met de jaren minder goede kopietjes maken van de huidcellen. Door die vagere kopietjes gaat de kwaliteit van de huid achteruit en zijn rimpels en verzakkingen een feit. Door de stamcellen optimaal te vertroetelen met onder andere Pro-Xylane, een huideigen werkstof, verbetert Precious Cells de kwaliteit van de kopietjes en verminderen rimpels.

Prijskaartje : dagcrème BF 15 : 155 euro, nachtcrème : 166,90 euro, oogcrème : 85 euro.

Biotherm Skin Vivo

Voor : de dertigplusser die de eerste tekenen van veroudering ziet.

Belooft : een steviger huid en een stralender teint.

Hoe : Biotherm activeert met Skin Vivo de natuurlijke processen van de huid van binnenuit, met kennis opgedaan uit de genbiologie. Skin Vivo combineert Thermaal Plankton Extract met Reverserol SV, een extract van de ijzersterke plant Senna alata. Samen herstellen en beschermen ze het DNA van de huid, een karweitje dat de kwaliteit van nieuwe huidcellen optimaal maakt. Hightechproducten dus, aangenaam in gebruik, niet in de laatste plaats door het bloemenparfum.

Prijskaartje : dagcrème : 65 euro, serum : 69 euro, ooggel : 45 euro, lotion : 47 euro.

Door Karen van Ede Illustraties Eva Mundorff

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content