Als honing zo zoet

17/06/09 om 00:00 - Bijgewerkt op 30/03/18 om 14:26

Met de opkomst van suiker is honing wat in de vergeethoek geraakt. Toch blijft de gouden nectar voor kenners een delicatesse. De keuze is nog nooit zo groot geweest en in de keuken kun je er het hele jaar mee weg.

Honing bestrijkt het hele spectrum van kleuren en structuren, van wit en vast (rododendron) of roodbruin en smeuïg (heide) tot zwart en stroperig (eik). Ook qua smaak en aroma zijn er opvallende verschillen. Zo hebben acacia- en lavendelhoning een floraal aroma, terwijl berg- en heidehoning meer naar karamel en koffie neigen. Nieuw-Zeelandse manukahoning vertoont zelfs een uitgesproken rook-smaak. Al deze verschillen zijn afhankelijk van de plant, de streek en zelfs het seizoen waarin de ho...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 3 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

Knack-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van Knack

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Onze partners