'Vogels in de pot' brengt smakelijke lofzang aan haantje

21/09/17 om 15:20 - Bijgewerkt om 15:20

Een met aandacht, liefde en de juist gekozen ingrediënten bereide stoofpot is prachtig eten. Dat vinden ook Johanna van culinair projectbureau Alle Dagen Honger en chef in TAPTA Magalie Verbaet. Met hun smakelijke kooksessies 'Vogels in de pot' verkennen ze de diversiteit binnen het vogelrijk.

'Vogels in de pot' brengt smakelijke lofzang aan haantje

© Alle Dagen Honger

Onder het motto 'beter één eerlijk gekweekte vogel in de pot dan tien industrieel vetgemeste kiekens met ophokplicht in de ren', bundelen Johanna en Magalie elke maand de kookkunsten en bereiden een stoofpot waarin een vogel centraal staat.

In eerdere stoofpotsessies stonden de spotlights gericht op Baskische kip, bosduif, eend en Mechelse koekoek, tijdens een aanstormende editie op zaterdag 30 septembergaat er een haantje in de pot. Voor 35 euro kan je er genieten van een met zorg bereid driegangenmenu van gougères (kaassoesjes) met haantjeslevercrème en gepekelde pruimenjam, met daarna een coquelet au vin blanc, gevolg door peren gepocheerd in genmaicha thee en vers gedraaid ijs.

Volgende sessies eren op culinair verantwoorde wijze de patrijs (28 oktober) en de wilde gans (25 november).

Praktisch

35 euro voor drie gangen

Zaterdag 30 september om 19u30

In restaurant TAPTA (Mechelsesteenweg 64, Antwerpen)

Reserveren (er zijn nog enkele tafeltjes vrij voor deze sessie) gaat via mail.

Kijk hier voor meer informatie

Onze partners