Tarte al djote

De Confrérîe dèl târte al djote is een vereniging die de authenticiteit van een van de bekendste streekgerechten, de tarte al djote, uit Nijvel controleert. De fabrikanten van de taart worden jaarlijks bezocht en er wordt een waardering toegekend in sterren. Voor 2012 werden drie winnaars met vijfsterrenlabel naar voren geschoven, alle drie uit Nijvel: Boulangerie-Pâtisserie Tout au Beurre (rue de Namur 70, 067 21 27 70), Taverne-Restaurant L’Union (Grand Place 27, 067 21 27 98) en Taverne-Restaurant Au Duc de Brabant (Chaussée de Bruxelles 102, 067 22 02 53.).

Een authentieke târte al djote is niet zomaar een ovenkoek. Ze moet een perfecte symbiose zijn van verschillende ingrediënten, waaronder twee heel specifieke: gefermenteerde koeienkaas (bètchéye) en snijbiet (djote).

Alle info: tarte al djote.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content