Bozar Brasserie **** in Brussel: schone culinaire kunsten

11/04/17 om 14:08 - Bijgewerkt op 13/04/17 om 11:43
Uit Knack Weekend van 12/04/17

Sterrenrestaurant Bozar Brasserie opende haar deuren na renovatiewerken in 2010. In de Frans-Belgische keuken lijmt sterrenchef Karen Torosyan traditie naadloos met vernieuwing en sleepte zo al meerdere bekroningen in de wacht.

Het Paleis voor Schone Kunsten, sinds 2002 Bozar genoemd, wordt jaarlijks door meer dan een miljoen bezoekers bezocht. Onder het brede dak bevindt zich sinds 2010 Bozar Brasserie. De exploitatie is in handen van Fransman David Martin. Hij is een kind van een Spaans Baskische vader en een moeder uit de Elzas. Hij trok als stagiair naar Spanje, de VS, Engeland en Japan en werkte als souschef onder Alain Passard (drie Michelinsterren). David Martin trouwde met de dochter van de baas van de Brusselse brasserie La Paix, nam de keuken over en wist een Michelinster binnen te rijven....

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

Knack-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van Knack

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

WeekendInformation Services

Ambacht ontmoet technologie

Ambacht ontmoet technologie

Op het eerste gezicht is de Gear 3 een traditioneel Zwitsers horloge. Totdat je aan ...

Onze partners