Zeehapjes met kerrie

10/06/11 om 11:33 - Bijgewerkt om 11:33

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 4 personen:

  • 8 vellen brikdeeg (in de afdeling verse deegwaren)
  • 50 gram gesmolten boter
  • 40 gram vaste boter
  • 30 gram geroosterde sesamzaadjes
  • 400 gram zeeduivel zonder vel of graten
  • 8 gepelde reuzengarnalen
  • 4 jakobsschelpen
  • 4 babycourgettes
  • 4 babypompoenen
  • 125 gram kleine asperges
  • 1 eetlepel kerriepoeder
  • 2 volle eetlepels verse room
  • zout
  • witte peper uit de molen
  • verse dille

Bereidingswijze

Bestrijk met behulp van een keukenkwast de vellen brikdeeg met gesmolten boter. Bestrooi ze met sesamzaadjes. Leg de vellen per twee op elkaar. Verwarm de hete-luchtoven op 180°C (th.6). Klem de dubbele vellen tussen de 2 kleine kommetjes en laat ze 5 minuten in de oven bakken. Verwijder de kommetjes en houd de kuipjes warm in de uitgeschakelde oven. Snijd de zeeduivel in stukken en de jakobsschelpen doormidden. Smelt 20 gram boter in een koekenpan en laat de vis en de schaaldieren erin fruiten, terwijl je roert. Fruit de schoongemaakte en in stukjes gesneden groenten in een andere pan in de rest van de boter. Doe er het kerriepoeder, de room, zout en peper bij en laat even inkoken. Voeg op het laatste ogenblik de vis bij de groenten en bestrooi met dille. Verdeel over de kuipjes en serveer ze onmiddellijk op warme borden.

Tip: Je kan de kuipjes een dag vooraf klaarmaken. Verwarm ze in dat geval vóór het opdienen in een lauwe oven.

Onze partners