Zeeduivel met salie en spek

10/06/11 om 08:37 - Bijgewerkt om 08:37

Geef je waardering

Zeeduivel met salie en spek

Ingrediënten

Voor 4:

  • 4 zeer dunne zeeduivelfilets (van ± 150 g)
  • 8 fijne sneetjes spek
  • 2 à 3 kl citroensap
  • 4 takjes salie
  • 1 ui
  • 2 à 3 el distelolie
  • 200 ml visfond
  • enkele blaadjes salie voor de versiering
  • 1 à 2 kl maiszetmeel

Bereidingswijze

Pel de ui en snij hem in fijne schijfjes. Verwijder de centrale graat van de zeeduivel, besprenkel met citroensap en laat enkele minuten rusten. Dep de vis droog en vul de holte waar de graat zat met salie. Kruid licht met peper.

Leg telkens twee sneetjes spek op elkaar, schuif ze een beetje uit elkaar en pak de vis ermee in. Maak vast met houten prikkers of keukentouw. Bak de visrolletjes 1 à 2 minuten in de olie. Haal ze uit de pan, dek ze af en zet 20 à 25 minuten in de oven op 80°C.

Fruit de uischijfjes in dezelfde pan, blus met de visfond en kruid eventueel bij. Bind de saus eventueel met een beetje in water opgelost maiszetmeel. Schik op warme borden en voeg wat blaadjes salie toe. Serveer met tagliatelle.

Onze partners