Yakitori van maguro met tagliatelle en koriander (kleine Japanse brochetjes met tonijn)

09/06/11 om 17:36 - Bijgewerkt om 17:36

Geef je waardering

Ingrediënten

Nodig voor 4:

  • 200 g verse tagliatelle
  • 2 tomaten
  • korianderblaadjes
  • 1 el geroosterde pijnboompitten
  • peper en zout
  • olie
  • 1/4 citroen
  • 1 gele en 1 rode paprika
  • olijfolie

Voor de spiesjes:

  • 400 g verse tonijn
  • 2 stronken witloof
  • 2 el sojasaus
  • 2 teentjes knoflook
  • het sap van 1/2 citroen
  • 1/2 theelepel suiker
  • zwarte peper

Bereidingswijze

Snijd de tonijnsteak in blokjes. Neem een glazen kom en meng de sojasaus, de geplette knoflook, het citroensap en de suiker. Marineer de blokjes vis 1 à 2 uur. Kook de tagliatelle gaar in water met een beetje zout en een scheutje olie. Giet het kookwater af, spoel de deegwaren kort onder koud water en zet ze in een vergiet opzij. Dompel de tomaten in kokend water. Verfris onder koud water en verwijder de schil en de zaden. Snijd het vruchtvlees in stukjes. Verwijder het zaad en zaadlijsten uit de paprika's en snijd het vruchtvlees in blokjes. Warm wat olie op in een pan, bak de stukken paprika beetgaar, kruid met peper en zout en voeg pasta en tomaat toe. Eventueel bijkruiden met peper en zout. Verhit een pan en voeg een scheutje olijfolie toe. Bak de tonijn kort in de hete olie en kruid met zwarte peper (de vis dient van binnen nog half rauw te zijn). Rijg de blokjes tonijn afwisselend met stukjes witloof aan spiesjes. De tonijn tegen de snijrichting spiezen, anders valt de vis van de stokjes. Verdeel spiesjes en deegwaren over warme borden. Bestrooi de pasta met warme, geroosterde pijnboompitten en veel blaadjes koriander.

Onze partners