Veloutésoep met boleten

06/10/11 om 14:08 - Bijgewerkt om 14:08

Geef je waardering

Veloutésoep met boleten

Ingrediënten

  • 300 g stelen van boleten
  • 1 ui
  • 50 g boter
  • 3/4 l rundbouillon
  • 1 hele boleet
  • 2 koppen melk
  • 2 eierdooiers
  • 1 soeplepel room
  • zout, peper en nootmuskaat
  • gehakte peterselie

Bereidingswijze

Was de stelen en snij in stukken. Schil de ui en hak fijn. Smelt wat boter in een pan, stoof de ui glazig, voeg de versneden boleten toe en bak 10 min. Voeg de bouillon toe en laat 3 min. koken. Laat deze basis een beetje afkoelen en mix tot een soep. Snij de hele boleet in plakjes en voeg met de melk toe aan de soep. Laat 15 min. zachtjes pruttelen.

Klop de eierdooiers met de room tot een liaison. Haal de kokend hete soep van het vuur en voeg al roerende de liaison toe. Kruid de veloutésoep met zout, peper en nootmuskaat, en bestrooi net voor het opdienen met gehakte peterselie.

Lees meer over:

Onze partners