
Veloutésoep met boleten
Een boleet is een eetbare paddestoel met een korte dikke steel. De bekendste boleten zijn eekhoorntjesbrood en de kastanjeboleet.
Een boleet is een eetbare paddestoel met een korte dikke steel. De bekendste boleten zijn eekhoorntjesbrood en de kastanjeboleet.
300 g stelen van boleten
1 ui
50 g boter
3/4 l rundbouillon
1 hele boleet
2 koppen melk
2 eierdooiers
1 soeplepel room
zout, peper en nootmuskaat
gehakte peterselie
Bereiding
1. Was de stelen en snijd in stukken. Schil de ui en hak fijn. Smelt wat boter in een pan, stoof de ui glazig, voeg de versneden boleten toe en bak 10 min. Voeg de bouillon toe en laat 3 min. koken. Laat deze basis een beetje afkoelen en mix tot een soep.
2. Snijd de hele boleet in plakjes en voeg met de melk toe aan de soep. Laat 15 min. zachtjes pruttelen.
3. Klop de eierdooiers met de room tot een liaison. Haal de kokend hete soep van het vuur en voeg al roerende de liaison toe. Kruid de veloutésoep met zout, peper en nootmuskaat, en bestrooi net voor het opdienen met gehakte peterselie.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier