Varkensvlees met ui en tomaat

09/06/11 om 09:34 - Bijgewerkt om 09:34

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 4 personen:

  • 500 g varkenshaasje
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 1 eetlepel sesamolie
  • 2 eetlepels rijstwijn of sherry
  • 2 koffielepels maïszetmeel
  • 2 eetlepels arachide-olie
  • 3 lookteentjes
  • 2 dikke uien
  • 1/2 kg tomaten
  • 2 eetlepels water
  • 3 eetlepels oestersaus

Bereidingswijze

Snijd het vlees in blokjes en marineer het in sojasaus met sesamolie, rijstwijn en maïszetmeel. Verhit de wok, voeg de olie toe en roerbak het vlees met de marinade gedurende 2 minuten.

Neem het vlees met het braadsap uit de pan en bak vervolgens gedurende één minuut de gehakte uien. Voeg de gehakte look toe met water en laat drie minuten stoven.

Giet het sap van het vlees bij de breiding in de wok en laat nog 2 minuten stoven. Voeg de in vieren gesneden gepelde en ontpitte tomaten met de oestersaus toe en stoof 2 minuten eveneens al roerend. Voeg het vlees toe en roerbak nog één minuutje. Serveer met rijst.

Lees meer over:

Onze partners