Varkenskotelet met melksaus en knoflook

10/06/11 om 08:17 - Bijgewerkt om 08:17

Geef je waardering

Varkenskotelet met melksaus en knoflook

Ingrediënten

Voor 4:

  • 4 varkenskoteletten
  • boter
  • 12 à 16 ongepelde tenen knoflook
  • 3 à 4 dl volle melk
  • peper en zout

Bereidingswijze

Bak de koteletten in boter in een pan op een vrij hoog vuur. Voeg halverwege de knoflook toe. Kruid de koteletten met peper en zout en haal ze uit de pan wanneer ze net gaar zijn. Doe de melk bij de boter en knoflook en breng aan de kook. Laat even inkoken.

Controleer de kruiding en serveer de saus bij de koteletten. Geef er gestoofde prinsessenbonen met spek en gekookte aardappelen bij.

Tip

Laat de tenen knoflook ongepeld, zo gaart het vruchtvlees mooi tot zalf en verbrandt het niet in de pan. Men kan het vruchtvlees nadien met een vork uit de schil duwen.

Lees meer over:

Onze partners