Varkenshaasje met venkelsaus

09/06/11 om 15:31 - Bijgewerkt om 15:31

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 4 personen:

  • 2 varkenshaasjes van 400 g elk
  • 2 venkelknollen
  • 100 g gesmolten roomboter
  • 1 dl droge witte wijn
  • 1 scheut anijslikeur (Pernod, Ricard)
  • 1 eierdooier
  • 1 toef vers gehakte dille
  • 1 klont boter om te bakken
  • Vers gemalen peper, zout, muskaatnoot

Bereidingswijze

Smelt de bakboter en laat daarin de varkenshaasjes aan alle kanten mooi kleuren. Kruid met peper, zout en muskaatnoot, draai het vuur iets lager en laat onder deksel mooi gaar bakken.

Maak de venkelknollen schoon, snij ze in reepjes en laat aanstoven in een klont boter. Blus met witte wijn en anijslikeur en laat helemaal gaarstoven en tot bijna alle vloeistof verdampt is. Schep over in de mixer, voeg de eierdooier toe en pureer. Voeg er tot slot met scheutjes de gesmolten boter bij en laat kort doorpureren tot een mooi gladde en smeuïge saus. Breng op smaak met peper en zout en schep over in een pannetje. Roer er de gehakte dille door en hou warm.

Neem de varkenshaasjes uit de pan, snij in mooi gelijke plakken en verdeel over vier warme borden. Schep de venkelsaus erover en serveer met aardappelpuree die op smaak is gebracht met een flinke scheut groene olijfolie.

Meer recepten en informatie over varkensvlees op: www.varkensvlees.be

Lees meer over:

Onze partners