Tomaten-vinaigrette

10/06/11 om 11:49 - Bijgewerkt om 11:48

Geef je waardering

Ingrediënten

Vinaigrette voor 4 - 6 personen:

  • 4 rijpe trostomaten
  • 0,5 eetlepel tomatenpuree
  • 2 eetlepels citroensap
  • 1 dl extra vierge olijfolie
  • zout en peper

Bereidingswijze

Pel de tomaten door ze in te kruisen en 10 seconden onder te dompelen in kokend water. Schrik ze in ijskoud water en pel het vel eraf. Snijd ze in vieren en verwijder de zaden en de harde kern.

Doe de tomaat, de tomatenpuree en het citroensap in de keukenmachine. Draai alles tot een puree en voeg de olijfolie in een dun straaltje toe. Breng de vinaigrette op smaak met peper en zout.

Deze vinaigrette combineert niet alleen met salades, maar ook met koude visgerechten en groenteschotels

Onze partners