Tapijtschelpen met mandarijn, zilverspar, vermout, wilde wortelscheut

02/03/16 om 16:10 - Bijgewerkt om 16:37

Tapijtschelpen met mandarijn, zilverspar, vermout, wilde wortelscheut

© Kris Vlegels

Geef je waardering

Bereidingswijze

Voor 4

8 tapijtschelpen (palourdes)

200 g mandarijnsap

10 g zilverspartakjes

10 g suikerwater

20 g vermout (Priorat Natur)

1 citroen, geperst

wildewortelscheuten

Bereidingswijze:

Zet het mandarijnsap op laag vuur op met de zilverspar en laat een uur zachtjes trekken. Zeef, laat afkoelen. Voeg vermout en suikerwater toe, verfris met citroensap, zet in de diepvriezer. Roer af en toe los met een vork voor een mooie granité.

Steek de schelpjes open zoals oesters, vul met een lepeltje granité, werk af met wildewortelscheuten.

Onze partners