Tajine van duif met honing en amandelen

10/06/11 om 14:39 - Bijgewerkt om 14:39

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 4 personen:

  • 4 schoongemaakte jonge duiven
  • 2 zoete Spaanse uien
  • olijfolie
  • zout en peper
  • 1/2 koffielepel gemalen kaneel
  • 1/2 koffielepel gemalen gember
  • snuifje gemalen saffraan
  • 16 gedroogde abrikozen (een halve dag geweekt in water met 3 el oranjebloesemwater)
  • 4 el vloeibare honing
  • 250 gram geblancheerde en gepelde amandelen
  • 12 hardgekookte kwarteleitjes

Bereidingswijze

Verwijder eventueel overgebleven veren, was de duifjes grondig en droog ze af. Snijd de uien in halve maantjes. Verhit een scheutje olijfolie in een ruime pan en braad de duifjes aan alle kanten goudbruin. Voeg de uien, specerijen, zout en peper toe en leg een deksel op de pan. Laat de uien zacht stoven tot ze glazig zijn. Voeg dan ongeveer 1 liter water toe en laat 20 minuten zacht koken. Voeg tenslotte de honing toe.

Haal de duifjes uit de pan en zeef de saus. Doe de duifjes en saus opnieuw in de pan en voeg de uitgelekte abrikozen toe. Laat nogmaals 20 minuten stoven. Bak ondertussen de amandelen goudbruin in een beetje olijfolie en laat uitlekken op keukenpapier.

Leg de duifjes op een grote schaal, schik de abrikozen en kwarteleitjes rond de duifjes en strooi er de amandelen over.

Dien deze schotel op met brood en een groene salade.

Lees meer over:

Onze partners