Tagliatelle met kippenborstreepjes en champignons in roomsaus

10/06/11 om 14:42 - Bijgewerkt om 14:42

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 4 personen:

  • 400 ml Lacroix gevogeltefond
  • 400 g kippenborst in reepjes gesneden
  • 250 g champignons, in schijfjes gesneden
  • 1 fijngehakte ui
  • fijngehakte peterselie
  • 1 dl droge witte wijn
  • 150 ml slagroom
  • 2 el olijfolie
  • 1 el bloem
  • zout & vers gemalen zwarte peper
  • 500 g tagliatelli
  • Parmezaanse kaas, in schilfers

Bereidingswijze

De kippenborstreepjes met bloem bestuiven, ongeveer 3 minuten in hete olijfolie bakken, uit de pan nemen en opzij leggen. De ui kort fruiten, de champignons toevoegen en kruiden met peper & zout. Ongeveer 5 min. laten sudderen. Daarna het geheel afkoelen met witte wijn, de Lacroix gevogeltefond erbij gieten, slagroom toevoegen en 15 min. laten koken. De tagliatelli koken zoals vermeld op de verpakking, met de kippenborstreepjes en saus vermengen en opnieuw eventjes opwarmen. Peterselie en Parmezaanse kaas toevoegen.

Recept: Lacroix

Onze partners