Taartjes met aardbeiencrème en meringue

16/05/18 om 11:21 - Bijgewerkt om 11:21

Taartjes met aardbeiencrème en meringue

© Photocuisine/Stockfood

Geef je waardering

Ingrediënten

Bereidingswijze

Voor 8 personen

2 limoenen, 75 g boter, 200 g suiker, 12 cl aardbeiensap, 2 cl hibiscussiroop, 3 eieren, plakjes limoen voor de afwerking

Voor het zanddeeg: 125 g bloem, 50 g amandelpoeder, 2 el suiker, 1 el vanillesuiker, 1 mespunt geraspte citroenschil, 100 g koude boter, 1 eierdooier, boter en bloem voor de taartvormpjes, bloem voor het werkvlak

Voor de meringue: 2 eiwitten, 150 g suiker

Bereiding

  1. Was de limoenen onder de warme kraan en rasp de schil. Pers het sap uit en giet door een zeef. Doe de geraspte limoenschil, het limoensap, de boter, de suiker, het aardbeiensap en de hibiscussiroop in een bain-marie. Roer tot de boter gesmolten is. Kluts de eieren en voeg beetje bij beetje toe aan het botermengsel. Blijf kloppen tot u een smeuïge en gebonden crème verkrijgt. Zet koel weg.
  2. Maak het zanddeeg. Wrijf de bloem, het amandelpoeder, de beide soorten suiker, de geraspte citroenschil en de in blokjes gesneden boter door elkaar tot een kruimelig mengsel. Doe er de eierdooier bij en kneed snel tot een glad deeg. Wikkel in plasticfolie en zet 30 minuten koel weg.
  3. Verwarm de oven voor op 180°C.
  4. Vet acht taartvormpjes in met boter en bestuif lichtjes met bloem. Rol het zanddeeg op een bebloemd werkvlak uit tot 4 mm dik.
  5. Snij acht cirkels van 15 cm diameter uit het zanddeeg. Bekleed er de taartvormpjes mee en maak de rand iets dikker. Leg bakpapier en bakbonen op het deeg en bak 20 minuten in de oven. Haal uit de oven en laat afkoelen. Verwijder het bakpapier en de bakbonen en haal het gebakken deeg uit de vormpjes.
  6. Verwarm de ovengrill voor. Vul het gebakken deeg met de aardbeiencrème en strijk glad.
  7. Maak de meringue. Klop de eiwitten stijf met de suiker. Vul er een spuitzak mee en spuit de meringue in het midden op de aardbeiencrème. Zet 2 minuten onder de grill tot de meringue licht goudbruin kleurt; hou de meringue goed in het oog. Werk naar wens af met een plakje limoen.

Onze partners