Sudderpot van konijn met boschampignons en polenta

09/06/11 om 18:20 - Bijgewerkt om 18:20

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 4:

  • 1 konijn
  • 50 g olijfolie
  • 50 g ongezouten boter
  • 50 g margarine
  • 1 witte ui
  • 2 blaadjes laurier
  • 1 kaneelstok
  • 8 kruidnagels
  • 1 glas rode wijn
  • 1 scheut rodewijnazijn
  • bospaddestoelen naar smaak
  • zout, peper
  • boter, knoflook
  • een bundel peterselie
  • parmezaankaas

Polenta:

  • 150 g maïsmeel
  • 0,75 l water

Bereidingswijze

Versnij het konijn in niet al te grote stukken. Smelt de drie vet-stoffen in een diepe kookpot en bak hierin de stukken konijn. Voeg ui, zout, peper, laurier, kaneel en kruidnagels toe. Blus de warmte met rode wijn en rodewijnazijn. Draai het vuur op zijn zachtst, plaats een deksel op de pot en laat alles circa 2 à 2,5 uur sudderen.

Maak ondertussen in ongeveer 50 minuten een smeuïge polenta en stort deze op een houten plank. Maak de bospaddestoelen schoon, kook ze kort, spoel ze onder koud water en doe ze dan terug in de pan met een stevige scheut olijfolie en een dikke klont boter.

Kruid de paddestoelen met peper en zout en een weinig knoflook. Voeg fijngesneden peter-selie toe en strooi er na het stoven veel par-mezaankaas over. Dien het konijn op met de bospaddestoelen en polenta.

Lees meer over:

Onze partners