Stoofpotje van kreeft met een saffraansausje

09/06/11 om 11:24 - Bijgewerkt om 11:24

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 4 personen:

  • 400 ml Lacroix visfond
  • 2 geplette jeneverbessen
  • 60 g roomboter
  • 120 ml droge witte wijn
  • 4 sjalotten
  • 7 el Noilly Prat
  • 1 pakje saffraandraadjes
  • 8 el olijfolie
  • 1 laurierblad
  • 2 gekookte kreeften van ± 800 g
  • 2 kruidnagels
  • zout
  • 1 takje tijm

Voor de versiering :

  • 4 rivierkreeftjes
  • 4 takjes dille
  • enkele saffraandraadjes

Bereidingswijze

Laat de boter smelten en fruit er de gesnipperde sjalotten in. Voeg hier de laurier, saffraandraadjes, kruidnagel, tijm en geplette jeneverbessen aan toe en laat stoven. Hou een paar saffraandraadjes opzij voor decoratie. Overgieten met de wijn en de Noilly Prat en bijna volledig laten inkoken. Lacroix visfond toevoegen en 20 min. laten sudderen. Daarna de laurier en tijm verwijderen, de saus pureren en door een zeef halen. Verhit wat olijfolie in een pan en fruit er gedurende 3 Ã 4 min. het in stukken gesneden gekookte kreeftenvlees in. Doe het kreeftenvlees samen met de saus in warme diepe borden.

Versier met een toefje dille en een paar saffraandraadjes, eventueel met rivierkreeftjes.

Recept: Lacroix

Onze partners