Voor 4 personen:
400 ml Lacroix visfond
2 geplette jeneverbessen
60 g roomboter
120 ml droge witte wijn
4 sjalotten
7 el Noilly Prat
1 pakje saffraandraadjes
8 el olijfolie
1 laurierblad
2 gekookte kreeften van ± 800 g
2 kruidnagels
zout
1 takje tijm
Voor de versiering :
4 rivierkreeftjes
4 takjes dille
enkele saffraandraadjes
Laat de boter smelten en fruit er de gesnipperde sjalotten in. Voeg hier de laurier, saffraandraadjes, kruidnagel, tijm en geplette jeneverbessen aan toe en laat stoven. Hou een paar saffraandraadjes opzij voor decoratie. Overgieten met de wijn en de Noilly Prat en bijna volledig laten inkoken. Lacroix visfond toevoegen en 20 min. laten sudderen. Daarna de laurier en tijm verwijderen, de saus pureren en door een zeef halen. Verhit wat olijfolie in een pan en fruit er gedurende 3 Ã 4 min. het in stukken gesneden gekookte kreeftenvlees in. Doe het kreeftenvlees samen met de saus in warme diepe borden.
Versier met een toefje dille en een paar saffraandraadjes, eventueel met rivierkreeftjes.
Recept: Lacroix
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier