Stoofpotje van kreeft met een saffraansausje

Ondersteunend algemeen beeld dat geen deel uitmaakt van dit recept.
  • Moeilijkheid

Voor 4 personen:

400 ml Lacroix visfond

2 geplette jeneverbessen

60 g roomboter

120 ml droge witte wijn

4 sjalotten

7 el Noilly Prat

1 pakje saffraandraadjes

8 el olijfolie

1 laurierblad

2 gekookte kreeften van ± 800 g

2 kruidnagels

zout

1 takje tijm

Voor de versiering :

4 rivierkreeftjes

4 takjes dille

enkele saffraandraadjes

Laat de boter smelten en fruit er de gesnipperde sjalotten in. Voeg hier de laurier, saffraandraadjes, kruidnagel, tijm en geplette jeneverbessen aan toe en laat stoven. Hou een paar saffraandraadjes opzij voor decoratie. Overgieten met de wijn en de Noilly Prat en bijna volledig laten inkoken. Lacroix visfond toevoegen en 20 min. laten sudderen. Daarna de laurier en tijm verwijderen, de saus pureren en door een zeef halen. Verhit wat olijfolie in een pan en fruit er gedurende 3 Ã 4 min. het in stukken gesneden gekookte kreeftenvlees in. Doe het kreeftenvlees samen met de saus in warme diepe borden.

Versier met een toefje dille en een paar saffraandraadjes, eventueel met rivierkreeftjes.

Recept: Lacroix

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content