Spruiten met kastanjes

09/06/11 om 10:44 - Bijgewerkt om 10:44

Geef je waardering

Ingrediënten

Nodig voor vier :

  • 1 kg grote spruiten
  • 500 g kastanjes
  • 2 eetlepels boter
  • 1 stengel bleekselderij
  • 1/8 liter droge witte wijn
  • zout

Bereidingswijze

Kruis de kastanjes aan de vlakke kant met een scherp mes in. Leg de kastanjes op een bakplaat en pof ze in een voorverwarmde oven. Verwijder schillen en vliezen. Snijd de spruiten in vier en de stengel bleekselder in schijfjes. Doe de kastanjes met de versneden groenten in een stoofpan met gesmolten boter. Laat alles 5 minuten fruiten, voeg de wijn en wat zout toe, breng alles aan de kook en laat onder deksel zachtjes circa 10 minuten stoven tot al het vocht is opgenomen. Heet opdienen bij gebraden gevogelte of gebakken worst.

Spruiten kunnen goed gecombineerd worden met allerlei soorten noten. In plaats van kastanjes kan men voor dit recept ook amandelen of walnoten gebruiken.

Lees meer over:

Onze partners