Spaghetti alle vongole (met venusschelpjes)

14/06/11 om 08:48 - Bijgewerkt om 08:48

Geef je waardering

Ingrediënten

IngrediÃ"nten voor 4 personen:

  • - 250 gram spaghetti
  • - 2 vleestomaten
  • - olijfolie extra vergine
  • - rode ui
  • - 4 blaadjes basilicum
  • - 150 gram vongole al naturale
  • - 75 gram parmezaanse kaas
  • - 2 teentjes knoflook
  • - peterselie
  • - citroen
  • - rode peper
  • - verse zwarte peper
  • - glas witte Italiaanse wijn (Vernaccia of Pinot bianco)

Bereidingswijze

Rasp de Parmezaanse kaas grof. Maak vervolgens de gremolata: gebruik schil van een halve citroen, hak dit fijn met 2 teentjes knoflook en peterselie. Was de tomaten, verwijder de zaden, snijd in kleine stukken. Snij vervolgens het pepertje, verwijder opnieuw de zaadjes en gebruik hooguit een kwart. Snijd een uitje zeer fijn. Zet de spaghetti op in kokend water. Maak de saus terwijl de spaghetti kookt: bak ui samen met de rode peper in ruime pan (wok) in 4 eetlepels olijfolie. Voeg fijn gehakte tomaat toe. Voeg het nat (bouillon) van de vongole toe (de schelpdiertjes komen later, anders worden ze taai) plus een glas witte wijn. Voeg flink wat zwarte peper en 4 blaadjes basilicum erbij. Alles laten inkoken tot het gaat binden. Voeg de spaghetti, zodra die beetgaar is, aan de ingekookte saus toe. Meng de kaas, de vongole en gremolata erdoor, de kaas smelt dan enigszins en serveer deze bereiding direct.

Lees meer over:

Onze partners