Soepje van rood fruit met Bordeaux en vlierbloesembeignet

09/06/11 om 11:18 - Bijgewerkt om 11:18

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor vier:

  • 1 fles rode Bordeaux
  • 50 gr suiker
  • 4 dl frambozencoulis
  • gemengd rood fruit (frambozen, aardbeien, kersen, rode bessen enzovoort)

Voor de beignets:

  • 50 gr bloem
  • ongeveer 5 dl ijskoud bruisend water
  • 2 grote vlierbloesemschermen

Bereidingswijze

Breng de bordeaux met de suiker aan de kook en laat tot drie vierde inkoken. Roer er de frambozencoulis onder en laat afkoelen. Maak het fruit schoon en verdeel het over vier diepe borden. Giet er de wijn over. Meng de bloem met het water en verdeel de vlierbloesems in twee. Dompel ze in het beslag en frituur ze enkele seconden in hete frituurolie van 190°C. Laat uitlekken op keukenpapier en schik op het fruit.

Onze partners