Sint-Jakobsvrucht met Chorizo

18/12/12 om 13:52 - Bijgewerkt om 13:52

Een recept van Sébastien Ververken , sterrenchef van restaurant 't Convent.

Sint-Jakobsvrucht met Chorizo

Geef je waardering

Ingrediënten

  • Sint-Jakobsvruchten
    Chorizo
    Butternut
    Sjalot
    Prei
    Rode ui
    Dille
    Zwarte Quinoa
    Tijm
    Laurier
    Peper & Zout
    Boter
  • Gevogeltefond

Bereidingswijze

Sint-Jakobsvruchten uit de schelp halen, coraille verwijderen en goed wassen. Droog deppen en kruiden met peper & zout.
Gedurende 2 minuten bakken aan beide zijden in een hete pan met olijfolie.

Butternut schillen, in grove stukken snijden, aanstoven met sjalot, tijm en laurier. Bevochtigen met gevogeltefond en garen. Glad mixen afkruiden met peper & zout , Klontje boter toevoegen.

Prei in brunoise snijden, wassen en kort garen in kokend gezouten water.
Brunoise van Chorizo snijden en onder de prei vermengen.

Garnituur van rode ui, frisse dille en zwarte quinoa.

Een recept van Sébastien Ververken, sterrenchef van restaurant 't Convent.

Onze partners