Schuimige fruittaart uit de microgolf

09/06/11 om 14:49 - Bijgewerkt om 14:49

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 4 personen:

  • 75 g bloem
  • 50 g suiker
  • snuifje zout
  • 2 eieren
  • 1 dl melk
  • 10 g boter
  • 200 g gemengd fruit

seizoenfruit: peren, kiwi, sinaasappel

Voor de coulis:

  • 500 g vers rood fruit (eventueel diepvries)
  • 4 el griessuiker
  • 1 glaasje likeur naar keuze

Bereidingswijze

Meng de bloem, de suiker en het zout. Voeg de eieren toe, leng aan met melk en roer tot een glad beslag. Knip rondjes uit bakpapier en bekleed er ovenschoteltjes mee. Smeer de schoteltjes goed in met boter, schik het fruit erin en overgiet met het beslag. Zet 5 minuten in de microgolf op halve kracht. Draai de taartjes en zet ze terug 2 minuten in de microgolf. Herhaal deze handeling nog een keer, laat nog eens 2 minuten draaien en haal de taartjes dan uit de oven. Laat 5 minuten rusten, bestrooi de taartjes met bloemsuiker en laat ze 1 minuut kleuren onder de grill. Mix intussen het schoongemaakt fruit, de suiker en de likeur en passeer de coulis door een zeef.

Recept: Kok & Co.

Lees meer over:

Onze partners