Sabayon van Marsala, vanille-ijs en karamelokkernoot

10/06/11 om 13:48 - Bijgewerkt om 13:48

Geef je waardering

Sabayon van Marsala, vanille-ijs en karamelokkernoot

Ingrediënten

Voor 4:

  • 4 eieren
  • 2 dl marsalawijn
  • 4 kl poedersuiker
  • 4 el suiker
  • 150 g okkernoten, fijngehakt
  • 4 bollen vanille-ijs

Bereidingswijze

Doe de suiker en een weinig water in de pan en kook tot karamel. Voeg de fijngehakte okkernoten toe. Giet het mengsel op een bord of plaat, strijk open en laat opstijven.

Doe vier dooiers, vier koffielepels poedersuiker en de marsala in een kookpot. Klop het mengsel op klein vuur of au bain-marie tot een gladde, homogene en luchtige massa. Hou eventueel een pot koud water klaar om de kookpot af te koelen en te voorkomen dat de sabayon te warm wordt (koken = schiften).

Hak de karamelnoten fijn en meng door het gedeeltelijk ontdooide vanille-ijs.

Maak per persoon twee quenelles van het ijs. Schep er een flinke lepel sabayon over en versier eventueel met wat fijngehakte okkernoot.

Lees meer over:

Onze partners