Sabayon van Marsala, vanille-ijs en karamelokkernoot

2460651

Voor 4:

Sabayon van Marsala, vanille-ijs en karamelokkernoot

Voor 4:

4 eieren

2 dl marsalawijn

4 kl poedersuiker

4 el suiker

150 g okkernoten, fijngehakt

4 bollen vanille-ijs

Doe de suiker en een weinig water in de pan en kook tot karamel. Voeg de fijngehakte okkernoten toe. Giet het mengsel op een bord of plaat, strijk open en laat opstijven.

Doe vier dooiers, vier koffielepels poedersuiker en de marsala in een kookpot. Klop het mengsel op klein vuur of au bain-marie tot een gladde, homogene en luchtige massa. Hou eventueel een pot koud water klaar om de kookpot af te koelen en te voorkomen dat de sabayon te warm wordt (koken = schiften).

Hak de karamelnoten fijn en meng door het gedeeltelijk ontdooide vanille-ijs.

Maak per persoon twee quenelles van het ijs. Schep er een flinke lepel sabayon over en versier eventueel met wat fijngehakte okkernoot.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content