Roomsoepje van paling en salie

08/06/11 om 15:59 - Bijgewerkt om 15:59

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 4 personen:

  • 400 g paling
  • 2,5 l visfumet
  • 1/2 l room
  • 1 ui
  • 1 wit van prei
  • 40 g melkerijboter
  • 6 blaadjes salie
  • 2 sneetjes brood
  • 1 dl olijfolie
  • 1/2 knoflookteentje
  • zout, versgemalen peper

Bereidingswijze

De ui en prei fijnsnijden. De groenten stoven in boter en bevochtigen met 1,5 liter visfumet en 1/2 liter room. Kruiden met peper en zout en een half uurtje zacht laten koken. Mixen en eventueel op smaak brengen met peper en zout. De paling reinigen in koud water, in mootjes snijden van 3 cm lang en deze garen in visfumet. De vis van de graat halen zodra het visvlees gaar genoeg is. Het lookteentje fijnsnijden en heel kort stoven in olijfolie. Het brood in kleine vierkantjes snijden en goudbruin bakken in de olijfolie met het lookteentje. De salie fijnsnijden. De palingfilets verdelen over de warme borden, hierover de warme soep schenken en garneren met de broodkorstjes en saliesnippers.

Lees meer over:

Onze partners