Rode vruchten, gekonfijte citroen, pistachenootjes en zoethout

14/12/14 om 10:39 - Bijgewerkt om 11:56

Dessert, te serveren met champagne Piper-Heidsieck Rosé Sauvage

Rode vruchten, gekonfijte citroen, pistachenootjes en zoethout

© Annelie Vandendael

Geef je waardering

Bereidingswijze

Voor 4

400 g rode vruchten (aardbeien, frambozen, bosaardbeien, aalbessen)

+ 250 g aardbeien voor het aardbeienwater

15 g fijne suiker

25 cl bronwater

12 g gekonfijte citroenschil

20 g gekaramelliseerde pistachenootjes

slagroom met zoethout

4 Arlettes (gekaramelliseerd bladerdeeg)

Bereidingswijze:

Doe de 250 g aardbeien samen met de fijne suiker in een hittebestendige kom, meng snel. Sluit de kom hermetisch af. Zet 30 minuten in een bain-marie. Filter het sap door een fijne doek, hou koel.

Verdeel de rode vruchten over 4 koude kommetjes, strooi er pistachenootjes en gekonfijte citroenschil over. Giet er wat koud aardbeienwater over. Leg er ten slotte nog een quenelle slagroom met zoethout en een Arlette bij.

Onze partners