Rode poon met gedroogde ham

09/06/11 om 16:31 - Bijgewerkt om 16:31

Geef je waardering

Rode poon met gedroogde ham

Ingrediënten

Voor 4:

  • 8 filets van rode poon
  • 150 g gedroogde ham (bv. Ganda, parmaham...)
  • sap van 2 citroenen
  • 12 blaadjes salie
  • 1/2 bosje peterselie
  • paneermeel
  • olijfolie van goede kwaliteit
  • zout en versgemalen peper

Bereidingswijze

Kruid de visfilets met peper en zout. Maak een marinade van olijfolie, citroensap, peper en zout. Giet ze over de rode poon en laat twee uur trekken.

Vet een vuurvaste schaal in met olijfolie. Verwarm de oven voor op 200°C. Haal de vis uit de marinade, bestrooi met paneermeel, leg een blaadje salie op de vis en wikkel hem zo in de ham.

Schik de ingepakte vissen in de ovenschaal. Verdeel de overige marinade en salie over de visjes. Zet 15 minuten in de oven.

Lees meer over:

Onze partners