Rijst met sinaasappelsla

10/06/11 om 12:12 - Bijgewerkt om 12:12

Geef je waardering

Ingrediënten

  • 125 g Bosto Rice Flakes
  • geroosterde amandelschilfers
  • 2 sinaasappels
  • 1 dl sinaasappelsap
  • 1 dl water
  • 3 kl vloeibare honing
  • 1 el griessuiker

Bereidingswijze

Bereid de rijst zoals aangegeven op de verpakking. Schil 1 sinaasappel zodat je een flinterdunne schil bekomt. Snijd de schil in reepjes. Breng het water met de suiker aan de kook en blancheer de sinaasappelschil hier ± 5 min. in. Spoel ze onder koud water en dep droog.Verdeel de twee sinaasappelen in partjes en haal de witte velletjes weg. Snijd de partjes in stukjes en doe ze in een kom. Roer de honing los in het sinaasappelsap. Giet de saus over de sinaasappels. Doe de rijst in kleine kommetjes, lepel er de sinaasappelstukjes met de saus op en bestrooi met sinaasappelschilletjes en amandelschilfers.

Onze partners