Rapenchips met lente-ui-zout en cottagecheese

06/11/17 om 16:04 - Bijgewerkt om 16:08

Rapenchips met lente-ui-zout en cottagecheese

Rapenchips met lente-ui-zout en cottagecheese © Kris Vlegels

Geef je waardering

Bereidingswijze

Voor 4:

2 lente-uitjes

3 el grof zout

100 g cottagecheese (of verse geitenkaas)

peper en zout

6 à 8 kleine tot middelgrote rapen

Snij de lente-uitjes zo fijn mogelijk, plet fijn met het zout, in de vijzel of met de mixer. Hou opzij.

Kruid de cottagecheese licht met peper en zout.

Snij de rapen ongeschild overlangs in flinterdunne plakken, dep droog. Frituur de plakjes 2 tot 3 min. in hete frituurolie op 200°C, of tot ze goudbruin zijn. Laat uitlekken op keukenpapier. Serveer met de cottagecheese en de lente-uitjes met zout.

Onze partners