Rabarbercompote met frambozen

16/05/18 om 11:07 - Bijgewerkt om 11:07

Rabarbercompote met frambozen

© Photocuisine/Stockfood

Geef je waardering

Ingrediënten

Bereidingswijze

Voor 4 personen

300 g rabarberstengels, 100 g fijne suiker, 20 cl slagroom, 2 el poedersuiker, 125 g frambozen

Bereiding

  1. Schil de rabarber met een dunschiller en snij in stukken. Doe in een pan met de fijne suiker. Breng aan de kook en laat 30 minuten stoven; roer regelmatig. Laat de rabarbercompote daarna afkoelen.
  2. Roer de slagroom en de poedersuiker door elkaar in een kom en klop op met een elektrische mixer. Schep in een spuitzak en zet koel weg.
  3. Verdeel de rabarbercompote over vier glazen. Schep er een laag slagroom op, schik er enkele frambozen op en dek af met een laag slagroom. Werk af met de rest van de frambozen en serveer.

Onze partners