Quinoa met gerookte makreel, broccoli, gedroogde abrikozen en geroosterde pitjes

26/04/12 om 11:49 - Bijgewerkt om 11:49

Geef je waardering

Quinoa met gerookte makreel, broccoli, gedroogde abrikozen en geroosterde pitjes

Ingrediënten

Voor 4:

  • 200 g quinoa
  • 6 el olijfolie
  • sap van 1 citroen
  • 1/2 tl gemalen kaneel
  • 1/2 tl gemalen komijn
  • 100 g gedroogde abrikozen
  • 75 g pijnboompitten
  • 4 el pompoenpitten
  • 2 el fijngehakte munt
  • 2 el fijngehakte dille
  • 1 broccoli
  • 4 gerookte makreelfilets
  • 1 handvol raketsla
  • peper en zout

Bereidingswijze

Kook de quinoa gaar in kokend gezouten water. Giet af en laat goed uitlekken. Maak een vinaigrette met olijfolie, citroensap, specerijen, peper en zout. Meng door de warme quinoa.

Hak de abrikozen fijn. Rooster de pijnboom- en pompoenpitten. Doe de vruchten en pitten bij de quinoa, samen met de kruiden. Schep op 4 borden.

Verdeel de broccoli in roosjes, kook beetgaar in kokend gezouten water. Verfris en schik op de quinoa.

Verwijder het vel en eventuele graten van de makreel, verdeel in stukjes en schik eveneens op de quinoa. Werk af met de raketsla.

Lees meer over:

Onze partners