Quiche van speltbloem met tuinkruiden

08/06/11 om 15:43 - Bijgewerkt om 15:43

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 1 taart:

  • 250 g speltbloem
  • 10 g zout
  • 10 g bakkersgist
  • 1,5 dl lauwwarm water (± 30°C)
  • 4 eieren
  • 2,5 dl verse room
  • 2,5 dl melk
  • 50 g Comté-kaas
  • peper, zout en nootmuskaat
  • 2 3 fijngehakte bosjes aromatische kruiden naar keuze (platte peterselie, dragon, basilicum, bonenkruid, marjolein, salie, een weinig dille...)

Bereidingswijze

Doe de bloem in een grote kom en strooi het zout op de rand. Los de gist met behulp van een spatel op in het water en doe bij de bloem. Kneed tot een homogeen deeg. Bestrooi het werkoppervlak met bloem en kneed het deeg gedurende 8 à 10 minuten tot het elastisch is. Laat een half uur tot 1 uur rusten onder een keukenhanddoek. Rol het deeg uit in de vorm van een rechthoek, tot het nog 3 mm dik is. Beboter een rechthoekige bakplaat en bekleed met het deeg. Knip de randen in met een schaar, zodat ze niet naar binnen vallen. Giet een fijne laag van het quichebeslag op het deeg en strooi er de fijngehakte tuinkruiden over. Eindig met de rest van het beslag. Bak de quiche in 20 minuten gaar in een voorverwarmde oven van 180°C. Geef er een slaatje bij van verse tomaten of snijd de quiche in kleine blokjes en serveer ze warm bij het aperitief.

Lees meer over:

Onze partners