Quiche met gerookte forel en graanmosterd

09/06/11 om 09:49 - Bijgewerkt om 09:49

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 6:

  • 1 pak korstdeeg
  • 2 eieren
  • 2 eierdooiers
  • 2 dl zure room
  • 1 el graanmosterd
  • 2 el fijngehakte dille
  • 2 el kappers
  • 250 g champignons
  • 1 el olijfolie
  • 250 g gerookte forel

Voor de remouladesaus:

  • 2 el mayonaise
  • 1 el graanmosterd
  • 1 el zure room
  • 1 tl citroensap
  • 150 g geraspte knolselderij
  • peper en zout

Bereidingswijze

Bekleed een hoge taartvorm van 22 cm met het deeg. Prik gaatjes in het deeg. Klop de eieren en eierdooiers los en bestrijk het deeg met een beetje ei. Zet de vorm 20 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C.

Roer de room, mosterd, dille en kappers door de eieren en kruid met peper. Snij de champignons in plakken en bak ze goudbruin in de olijfolie. Trek de forel in stukken. Haal de taartvorm uit de oven en beleg met de champignons en forel. Giet er het eimengsel over en zet 30 minuten in de oven.

Saus: meng de mayonaise, mosterd, room en citroensap. Voeg de knolselderij toe en kruid met peper en zout. Dien de quiche op met de remoulade.

Lees meer over:

Onze partners