Quakertaart

23/03/15 om 16:11 - Bijgewerkt om 16:11

Quakertaart

© Diane Hendrikx

Geef je waardering

Bereidingswijze

Voor 4

250 g boter

300 g pure chocolade (Côte d'Or)

200 g fijne suiker

1 pakje minikoekjes Lu Natuur

100 ml halfvolle melk

210 g havervlokken (Quaker)

Bereidingswijze:

Meng de boter en de chocolade in een caquelon (braadschotel in aardewerk zoals voor kaasfondue) op laag vuur. Voeg de suiker toe zodra het mengsel begint te smelten. Roer regelmatig. Giet er, als alles gesmolten is, de havervlokken en de melk bij. Meng goed. Zet het vuur uit voordat het mengsel begint te koken.

Strijk een laag (ca. 1 cm) van het mengsel uit op de bodem van een rechthoekige pyrexschaal. Bedek met een laagje minikoekjes. Herhaal dit tot al het mengsel op is. Eindig met een chocoladelaagje.

Laat twintig minuten afkoelen en zet dan een nacht in de koelkast. Haal de taart er een half uur voor het opdienen uit. Snij in plakjes.

Onze partners