Praline van ganzenlever en peperkoek met gerookte eend, mango-kerriekaramel en slaatje

2460605

1 lever van gans of eend

Praline van ganzenlever en peperkoek met gerookte eend, mango-kerriekaramel en slaatje

1 lever van gans of eend

plakjes peperkoek

1 blok ganzen- of eendenleverpastei

1 pakje gerookte eendenborst in plakjes

1 granaatappel

jonge spinazie

1 rijpe mango

peper, zout, kerrie

water, suiker

Druk met een dresseerring 8 rondjes uit de peperkoek. Bak ze kort in een pan. Snij de pastei in 4 schijven en druk met de ring uit elke schijf een rondje.

Wentel de ganzenlever in bloem, kruid met peper en (grof) zout. Bak kort in een hete pan. Steek vier rondjes uit.

Leg op het bord een rondje peperkoek, daarop ganzenleverpastei, opnieuw peperkoek en sluit af met een rondje ganzenlever. Etaleer de eendenborst rond de ‘praline’. Versier met granaatappel.

Warm 1,5 dl water op met 50 g suiker. Doe de kerrie erbij en leg schijfjes mango in de siroop. Laat verder inkoken.

Dresseer de ‘praline’ met karamel van mango en een slaatje van jonge spinazie, mango en granaatappel.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content