Praline van ganzenlever en peperkoek met gerookte eend, mango-kerriekaramel en slaatje

10/06/11 om 13:44 - Bijgewerkt om 13:44

Geef je waardering

Praline van ganzenlever en peperkoek met gerookte eend, mango-kerriekaramel en slaatje

Ingrediënten

  • 1 lever van gans of eend
  • plakjes peperkoek
  • 1 blok ganzen- of eendenleverpastei
  • 1 pakje gerookte eendenborst in plakjes
  • 1 granaatappel
  • jonge spinazie
  • 1 rijpe mango
  • peper, zout, kerrie
  • water, suiker

Bereidingswijze

Druk met een dresseerring 8 rondjes uit de peperkoek. Bak ze kort in een pan. Snij de pastei in 4 schijven en druk met de ring uit elke schijf een rondje.

Wentel de ganzenlever in bloem, kruid met peper en (grof) zout. Bak kort in een hete pan. Steek vier rondjes uit.

Leg op het bord een rondje peperkoek, daarop ganzenleverpastei, opnieuw peperkoek en sluit af met een rondje ganzenlever. Etaleer de eendenborst rond de 'praline'. Versier met granaatappel.

Warm 1,5 dl water op met 50 g suiker. Doe de kerrie erbij en leg schijfjes mango in de siroop. Laat verder inkoken.

Dresseer de 'praline' met karamel van mango en een slaatje van jonge spinazie, mango en granaatappel.

Lees meer over:

Onze partners