Portobellosliders met pompoenpittenpesto

17/03/16 om 15:00 - Bijgewerkt om 14:59

De eerste barbecue van het jaar gepland? Kies eens voor een vegetarische, lichte versie en leg portobello's op de rooster.

Portobellosliders met pompoenpittenpesto

© Love & Lemons

Geef je waardering

Ingrediënten

Bereidingswijze

Voor 4 personen

  • 8 kleine portobello's
  • olijfolie extra vergine, voor het besprenkelen
  • balsamicoazijn, voor het besprenkelen
  • tamari, voor het besprenkelen
  • 8 hamburgerbroodjes of witte bolletjes,geroosterd
  • 1 tomaat, in plakjes
  • 10 g kiemgroenten
  • versgemalen zwarte peper

Voor de pompoenpittenpesto:

  • 4 el olijfolie extra vergine
  • 2 el citroensap
  • 1 teentje knoflook
  • Zeezout en versgemalen zwarte peper
  • 40 g koriander
  • 75 g pompoenpitten
  • 1/2 tl gemalen komijn
  • Scheutje honing

Bereiding

  1. Verhit een barbecue of grillpan tot matig heet.
  2. Bereid de paddenstoelen voor door de stelen te verwijderen en de hoeden met een vochtige doek of keukenpapier schoon te vegen.
  3. Leg ze in een middelgrote kom en besprenkel ze met de olijfolie, balsamicoazijn en tamari en bestrooi ze met de peper. Hussel om ze goed te bedekken. (Of wrijf het er met je handen in tot de hoeden aan weerskanten bedekt zijn.)
  4. Leg de paddenstoelen met de lamellen omlaag op de barbecue of grillpan. Gril ze circa 10 minuten per kant of tot ze zacht zijn.
  5. Leg de paddenstoelen op de geroosterde broodjes en leg er een tomaatplakje, wat kiemgroenten en een flinke kwak pompoenpittenpesto op.

Dit recept komt uit Het Love & Lemons kookboek, Jeanine Donofrio (Het Spectrum, 30,00 euro, verschijnt op 5 april)

Onze partners