Pladijs met prei, garnaal en sabayon

10/06/11 om 12:16 - Bijgewerkt om 12:16

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 4 personen:

  • 600 g pladijsfilets
  • 150 g grijze garnalen
  • 2 preiwit
  • 2 eetlepels fijngesneden groene selder
  • 1 dl droge witte wijn
  • 1/2 dl room
  • 2 eigelen
  • 200 g hoeveboter
  • 10 kerriepoeder
  • cayennepeper
  • nootmuskaat
  • peper en zout

Bereidingswijze

Snijd het wit van de prei in dobbelsteentjes, stoof ze gaar in olijfolie, voeg de room eraan toe en kruid met cayennepeper, zout en nootmuskaat. Vlak voor het serveren de garnalen eronder mengen. Rol de pladijsfilets op in porties van 125 g, leg ze in een vuurvaste schotel en giet de wijn er bij. Kruid met fijngesneden groene selder, peper en zout. Dek de schotel af met boterpapier en plaats ze 5 minuten in de oven op 200°C.

Voor de sabayon: meng 2 eigelen met wat bakvocht van de pladijs. Klop op klein vuur op tot een smeuïge massa. Laat de boter smelten en voeg ze bij de opgeklopte eigelen. Kruid met cayennnepeper, zout en kerriepoeder. Meng de grijze garnalen met de gestoofde prei en schik dit met behulp van een ring in het midden van het bord. Schik de pladijsfilets er op, garneer met gefrituurde groene prei en lepel de sabayon er rond.

Onze partners