Pizza met tomaat, pompoen en rucola

06/02/14 om 15:22 - Bijgewerkt om 15:22

Geef je waardering

Pizza met tomaat, pompoen en rucola

Ingrediënten

  • 500 g pompoen, geschild en in blokjes
  • 1 el olijfolie
  • 2 vellen pizzadeeg uit de diepvriezer (ontdooid)
  • 1/2 kopje pastasaus op basis van tomaat
  • 1 kopje geraspte mozzarella
  • 200 g kerstomaatjes
  • 1 rode paprika (zonder zaadjes en in kleine stukjes)
  • 40 g rucolablaadjes

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200°C.

Doe de pompoenblokjes en de olie in een ovenschotel en bak 25 tot 30 minuten tot de pompoenblokjes mals zijn. Zet opzij.

Vet intussen, halverwege de gaartijd van de pompoen, 2 pizzavormen in. Snij uit elk deegvel een rondje (diameter 20 cm) en leg ze in de ingevette vormen. Prik in het deeg met een vork en zet 10 minuten in de oven.

Bestrijk elk deegrondje met pastasaus. Bestrooi met de helft van de kaas. Beleg met de kerstomaatjes, de paprika en de pompoen. Bestrooi met de rest van de kaas.

Bak de pizza's in 10 tot 15 minuten goudbruin en knapperig. Werk af met rucola. Snij in punten en dien op.

Voorbereiding: 15 minuten, in de oven: 45 minuten.

Lees meer over:

Onze partners