Pittige mangoveloute met yoghurt

09/06/11 om 12:53 - Bijgewerkt om 12:53

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 4 - 6 personen:

  • 2 rijpe mango's
  • 1 rode peper
  • 2 tl geraspte gember
  • 1 el mangochutney
  • 2 tl limoenpickle
  • 2,5 dl groentebouillon
  • 150 g Griekse yoghurt
  • sap van 1 limoen
  • 1 el geel mosterdzaad
  • gemalen komijn
  • zwarte peper en zout
  • nigella (zwart uienzaad) mini-poppadoms

Bereidingswijze

Schil de mango's en snij het vruchtvlees in stukken. Pureer met de rode peper (ontdaan van zaadjes), gember, mangochutney en limoenpickle. Duw de puree door een zeef en voeg de bouillon toe. Roer er de yoghurt en het limoensap onder.

Rooster het mosterdzaad in een droge pan tot de korrels beginnen te knetteren. Doe ze bij de soep en breng op smaak met komijn, peper en zout. Werk de soep af met nigella en serveer met mini-poppadoms. (Deze soep smaakt het lekkerst als ze een nachtje in de koelkast heeft kunnen rusten.)

* Limoenpickle is een Indiaas condiment te vergelijken met chutney, maar dan eerder zout en pikant dan zoetzuur. Te koop in de oosterse afdeling van de supermarkt (merk Sharwoods).

* Poppadoms zijn gefrituurde, krokante deegschijven die in Indiase maaltijden vooraf als hapje worden geserveerd. (Bij Delhaize)

Bereidingstijd: 25'

Eenvoudig

Lees meer over:

Onze partners