Peperonata van rundsvlees uit Corsica

09/06/11 om 15:11 - Bijgewerkt om 15:11

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 4:

  • 750 g rundvlees
  • 5 eetlepels Belolive Olijfolie Extra Vierge
  • fijngesnipperde oregano, rozemarijn, basilicum, alles samen ± 1 eetlepel
  • 1 laurierblad
  • peper en zout
  • 1/2 fles witte wijn
  • 1 zakje Heinz Gezeefde Tomaten met Stukjes Tomaat
  • 1 fijngesnipperde ui
  • 1 fijngesnipperd knoflookteentje
  • enkele takjes verse tijm, 1 eetlepel fijngesnipperde peterselie
  • 4 geplette jeneverbessen
  • 1 glas rode wijn

Bereidingswijze

Snijd het rundvlees in dobbelsteentjes en bak die in vier eetlepels olijfolie. Kruid met de oregano, rozemarijn, basilicum, laurier, peper en zout. Giet de witte wijn erbij en laat het vlees zachtjes gaarstoven. Snijd de tomaten klein en fruit ze met de gesnipperde ui, gehakte knoflook, tijm, peterselie en jeneverbessen in 1 eetlepel olijfolie en giet er de rode wijn bij. Laat de wijn een tweetal min. op hoog vuur inkoken. Voeg dit bij het vlees en laat nog 10 min. stoven.

Tip: serveer met toefjes waterkers en versgeraspte worteltjes en serveer met Anco Pasta.

Onze partners