Paling met biersaus

Voor 4 personen:

Voor 4 personen:

800 g paling, schoongemaakt en in mootjes van ± 3 cm

1 wortel

1 staaf prei

1 fijngesnipperde ui

peper en zout

1 flesjeWitbier van Haacht

2 dl visbouillon

4 eetlepels olijfolie

4 eetlepels room

1 eetlepel kappertjes

1 citroen

plukjes kervel

Snijd de groenten in fijne reepjes en zet ze samen met de ham, de ui en twee eetlepels olijfolie gedurende 1 minuut in de microgolfoven op middelhoge kracht. Giet er de bouillon en het witbier bij. Zet nu 4 minuten in de microgolfoven op volle kracht. Leg dan de stukken paling op de groentjes en laat 5 minuten garen. Probeer met een vork of het palingvlees makkelijk van de graat komt. Zet nog enkele minuten terug in de oven als dat niet lukt. Haal de vis uit het vocht en houd hem warm. Roer de room door de saus en zet nog enkele minuten terug in de microgolfoven op halve kracht. Kruid eventueel bij met peper en zout, roer een geutje citroensap door de saus en strooi er de kappertjes over. Serveer de vis op een spiegel van de saus en versier met kervelplukjes.

Tip: Om nog meer kleur en smaak te geven aan dit gerecht, kan je op het einde van de bereiding nog reepjes Bonduelle Paprika Piquillos toevoegen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content