Ovos Moles

10/06/11 om 09:09 - Bijgewerkt om 09:09

Geef je waardering

Ingrediënten

Nodig voor vier :

  • 5 eierdooiers
  • 1,5 dl water
  • 150 g suiker
  • 1 vanillestok

Bereidingswijze

Bereid een suikersiroop van het water en de suiker. Laat koken tot er draden van getrokken kunnen worden (29 op de suikermeter). Stop het koken onmiddellijk en zet de onderkant van de pan in koud water. De dooiers kloppen en met een vork door de lauwe siroop roeren. Voeg het vanillestokje toe en verwarm de mengeling al roerende gedurende 5 minuten op matig vuur. Laat de zachte eieren dikken, verwijder de vanillestok en verdeel de massa over potjes of glazen. De ovos moles koud opdienen, eventueel bepoederd met kaneel en versierd met een walnoot of gebakken amandelschilfers. In het glas komt een zachte Ruby Port of een Madera Malvasia.

„Ovos Moles " betekent zachte eieren. Dit Portugese recept is afkomstig uit een klooster in de stad Aveiro.

Lees meer over:

Onze partners