Muesli met roze Florida pompelmoes en frambozen en natuurlijke light yoghurt met honing

27/02/13 om 17:08 - Bijgewerkt om 17:08

Geef je waardering

Muesli met roze Florida pompelmoes en frambozen en natuurlijke light yoghurt met honing

Ingrediënten

  • Muesli
    2 el plantaardige olie
    125ml ahornsiroop
    2 el vloeibare honing
    1 theelepel vanille extract
    250g havermout
    50g zonnebloemzaadjes
    4 el sesamzaad
    50g pompoenzaadjes
    100g geschaafde amandelen
    25g gedroogde veenbessen
    25g gedroogde kersen
    50g gehakte vijgen en abrikozen
    50g kokosschilfers

    Topping
    1 roze Florida pompelmoes
    1 bakje frambozen
    150g natuurlijke light yoghurt
    2 el honing

Bereidingswijze

De muesli Verwarm de oven voor op 160C°. Bereid de muesli door de ahornsiroop, honing, vanille extract en plantaardige olie samen te voegen in een grote kom. Voeg de havermout en alle zaden en noten toe. Meng goed en spreid gelijkmatig op een niet-klevende schaal of een niet-klevend bakpapier.

Bak de muesli 15 minuten in de oven. Meng vervolgens het mengsel met de bessen en kokosschilfers. Bak opnieuw 15 minuten. Haal het mengsel uit de oven en laat afkoelen. Je kunt de muesli 1 maand bewaren in een luchtdichte voorraaddoos.

De topping Meng de yoghurt met de honing. Snijd een roze Florida pompelmoes en leg de schijfjes in een glas. Strooi hier enkele frambozen over alvorens de muesli en een eetlepel yoghurt met honing toe te voegen. Maak meerdere laagjes door dit proces enkele keren te herhalen. Een snel en gezond ontbijt om van te smullen!

Onze partners