Mosselbeignets

10/06/11 om 10:46 - Bijgewerkt om 10:46

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 4:

  • 1,5 kg grote mosselen
  • frituurolie
  • zeezout

Voor het beignetbeslag (circa 400 g):

  • 225 g bloem
  • 2 eieren
  • 2 eiwitten
  • 20 cl witbier
  • 1 tl zout

Bereidingswijze

Bereid het beignetbeslag door eerst de bloem in een kom te strooien. Maak in het midden een kuiltje. Breek er de 2 eieren in, bestrooi met zout en meng. Schenk al roerend langzaam het bier erdoor en blijf roeren tot het beslag glad is. Laat minstens 1 u. op een koele plek staan. Kook de mosselen open, haal ze uit de schelpen en laat afkoelen. Dep ze droog met keukenpapier.

Verhit de frituurolie tot 180°. Roer vlak voor gebruik langzaam 2 stevig geklopte eiwitten door het beslag. Haal de mosselen erdoor en leg ze in de hete olie. Schep ze na 2 à 3 min. met een schuimspaan op keukenpapier. Serveer op een warm bord, als voorgerecht of bij het aperitief, samen met wat citroenpartjes. Bestrooi met zout.

Onze partners