Mosselbeignets

© Getty

Voor 4 personen

  • 1,5 kg grote mosselen
  • frituurolie
  • zeezout
  • Voor het beignetbeslag (circa 400 g):
  • 225 g bloem
  • 2 eieren
  • 2 eiwitten
  • 20 cl witbier
  • 1 tl zout
Bereiding
  1. Maal het beignetbeslag door eerst de bloem in een kom te strooien. Maak in het midden een kuiltje. Breek er de 2 eieren in, bestrooi met zout en meng. Schenk al roerend langzaam het bier erdoor en blijf roeren tot het beslag glad is. Laat minstens 1 u. op een koele plek staan.
  2. Kook de mosselen open, haal ze uit de schelpen en laat afkoelen. Dep ze droog met keukenpapier.
  3. Verhit de frituurolie tot 180°. Roer vlak voor gebruik langzaam 2 stevig geklopte eiwitten door het beslag. Haal de mosselen erdoor en leg ze in de hete olie. Schep ze na 2 à 3 min. met een schuimspaan op keukenpapier.
  4. Serveer op een warm bord, als voorgerecht of bij het aperitief, samen met wat citroenpartjes. Bestrooi met zout.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content