Minispiesjes met kerstomaatjes

14/06/11 om 08:57 - Bijgewerkt om 08:57

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 6:

  • 2 gerookte makreelfilets
  • 1 komkommer
  • 12 doormidden gesneden kerstomaatjes
  • 1 dozijn prikkertjes

Voor de groene saus:

  • 400 g verse plattekaas
  • 4 el ciderazijn
  • 1 el fijngesneden vers citroenkruid
  • 1/2 el groene peperpuree
  • Zout

Bereidingswijze

Snij de gerookte makreel in stukjes. Schil de komkommer en snij hem eerst in dikke plakken en vervolgens in driehoekjes. Neem een prikkertje en schuif er een kerstomaatje, een stukje makreel en een driehoekje komkommer op.

Bereid de saus door alle ingrediënten in een schaal met een lepel door elkaar te roeren. Zorg vervolgens met een flinke dosis peper voor een pittige smaak.

Onze partners